Babymassage

Wiegen, dragen, masseren en tederheid zijn niet hetzelfde als verwennen…

We raken elkaar te weinig aan…waarom dan niet beginnen met masseren vanaf het prille begin?

Babymassage versterkt het gevoelscontact tussen jou en je kindje. Het is voor jou als ouder plezierig om te doen, en je leert je kindje en zijn lichaamstaal beter kennen. Je baby raakt steeds meer vertrouwd met zijn eigen lijfje en geniet van de aanraking en de gerichte aandacht.
Babymassage heeft tevens een positieve invloed op het hechtingsproces tussen verzorger en baby.
Door massage kunnen veel voorkomende babyklachten zoals darmkrampjes, obstipatie, onrust, slecht slapen en huilen verminderen of zelfs verholpen worden.

Massage vanaf de eerste week

In de eerste week kun je heel voorzichtig met een eenvoudige massage/aanraking beginnen. Voelen, aangeraakt worden is de eerste van de 5 zintuigen die wordt ontwikkeld en dat vormt onze vroegste vorm van communicatie. Bij een pasgeborene is een massage tussen de 5 en 10 minuten voldoende. Je bouwt het rustig op in duur en intensiteit.

Na ongeveer 6 weken is je kindje geheel gewend aan de aanraking en kun je starten met een professionele cursus babymassage.

Tijdens de cursus Shantala babymassage wordt de volledige massage in 3 lessen van 60 tot 90 minuten rustig opgebouwd tot ongeveer 25 minuten.
De cursus is geschikt voor kindjes vanaf 6 tot 8 weken tot ongeveer 9 maanden.

 

Als extraatje wordt er aan het einde van de laatste les de teentjes van je kindje gelezen. Aan de hand van vorm en stand van teentjes kun je namelijk het karakter en persoonlijkheid van een pasgeborene lezen, zie het als een handleiding die er niet standaard bijgeleverd wordt.
Je ziet wat voor kleur haren of ogen een kindje heeft, of er alles op en aan zit, maar niet wat zijn karakter is. De analyse vormt een blauwdruk van de persoonlijkheid en aangeboren gedrag van je kindje.

Je zult zien dat massage plezier geeft!

Prijzen
* Groepslessen bij je thuis vanaf 3 tot maximaal 4 personen € 85,- p.p
* Privéles aan huis 1 persoon € 149,-

blommetje_15pxCadeautip: Mooi cadeau voor een babyshower, kraamcadeautje of kraamfeest!

Voor meer informatie neem contact op via mail of telefoon: 06 12 22 63 14